De Graafschap ongewijzigd naar Jong AZ

Gepubliceerd: 21-09-2020 10:09. Bijgewerkt: 21-09-2020 10:56

De Graafschap reist maandagavond af naar Wijdewormer voor het uitduel met Jong AZ, waar de Doetinchemmers met dezelfde elf namen zullen aantreden als tegen Roda JC. Trainer Mike Snoei is op zijn hoede en verwacht een versterkt Jong-elftal te treffen.


"Ik verwacht een totaal ander Jong AZ te zien dan in de wedstrijd tegen bijvoorbeeld NAC, die ze met dikke cijfers verloren", aldus Snoei. "Tegen ons zullen Zakaria Abouhklal, Tijjani Reijnders en de Japanner Yukinari Sugawara gaan spelen. Ze hebben best wel een mooie, goede ploeg, alleen daar spelen ze niet elke week mee." Snoei had gehoopt dat de KNVB meer regels zou invoeren zodat Jong-elftallen iedere week met een vaste groep zouden spelen: "Als je op vrijdag tegen Jong AZ speelt komen de spelers allemaal uit de jeugd en zijn ze piepjong. Als je op maandag tegen ze speelt, dan speelt het halve eerste elftal."

Keeper Rody de Boer, door AZ verhuurd aan De Graafschap, kijkt uit naar het duel met zijn werkgever. De doelman stuurde deze week al wat berichtjes naar zijn oud-teamgenoten: "Ik heb met een paar jongens contact gehad", zegt de doelman. "Elkaar een beetje gek maken. Zij zeggen tegen mij dat ze gaan scoren, maar dat gaat niet gebeuren. Ze kunnen natuurlijk goed voetballen, het is aan ons om daar druk op te krijgen. We gaan alleen voor de overwinning."

Zelfde elf als tegen Roda JC

Op de afsluitende training zondagmiddag viel op te maken dat De Graafschap vermoedelijk met dezelfde elf spelers gaat starten als in het met 4-0 gewonnen thuisduel met Roda JC. Hoewel de trainer geen duidelijkheid wilde geven over zijn opstelling, lijkt Snoei geen veranderingen door te voeren. Dat betekent dat linksbuiten Mohamed Hamdoui en linksback Roland Baas opnieuw op de bank starten.
Verwachte opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)