De Graafschap ongelukkig uit bekertoernooi

Gepubliceerd: 16-12-2020 20:12. Bijgewerkt: 16-12-2020 21:42

De Graafschap is woensdagavond in eigen huis uitgeschakeld door PSV in de tweede ronde van het bekertoernooi. De Eindhovense eredivisionist domineerde de partij en won ondanks een vedienstelijke wedstrijd van de thuisploeg met 1-2.

Trainer Mike Snoei, die startte met vijf verdedigers en twee snelle aanvallers, gokte met zijn team op de tegenaanval. Binnen het kwartier kregen beide teams een kopkans, Toine van Huizen (De Graafschap) en Timo Baumgartl (PSV) scoorden niet. PSV domineerde de wedstrijd, maar grote kansen bleven lang uit. Na een klein half uur spelen werd een fraai doelpunt van Van Huizen afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers waren daarna via een scrimmage dichtbij een goal. In de slotfase van de eerste helft stapelden de mogelijkheden zich op voor een veel sterker PSV, maar onder meer Ibrahim Sangare en Donyell Malen scoorden niet.

Tien minuten na rust kwam de ploeg van trainer Roger Schmidt alsnog op voorsprong. De scheidsrechter constateerde een overtreding van Rick Dekker op Denzel Dumfries en legde de bal op de stip. De Duitse linksback Philipp Max faalde niet: 0-1. De Graafschap kroop iets uit de schuld, maar verder dan een schot van Ralf Seuntjens in de handen van doelman Lars Unnerstall kwam het niet. Een prachtig doelpunt van Malen leek de wedstrijd in de 85e minuut te beslissen. Invaller Milan Hilderink scoorde in de blessuretijd nog de 1-2, maar dichterbij kwam De Graafschap niet.

Daarmee komt er na de uitoverwinning op FC Twente in de tweede ronde een einde aan het bekeravontuur van de Doetinchemmers. De Graafschap komt zaterdagmiddag weer in actie op de eigen Vijverberg. Tegenstander is dan Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)