De Graafschap onderuit tegen TOP Oss

Gepubliceerd: 15-04-2022 22:04. Bijgewerkt: 15-04-2022 23:06

De Graafschap heeft vrijdagavond ondanks tal van kansen op de eigen Vijverberg verloren tegen TOP Oss. Na een gelijke ruststand was de thuisploeg de hele tweede helft op zoek naar de winnende treffer, maar de bezoekers stalen de drie punten: 1-2.


De Graafschap begon met veel druk naar voren en werd in de beginfase tweemaal gevaarlijk via Camiel Neghli. Nadat ook Sam Hendriks niet scoorde, kwam TOP Oss uit het niks op voorsprong. Jaerl Margharita zette de bal puntgaaf voor, waarna Joshua Sanches de bal binnen werkte. Na een korte fase van druk van de bezoekers nam De Graafschap het heft weer in handen. Dat zorgde na een klein half uur voor de gelijkmaker. Danny Verbeek, die weer in de basis begon, bezorgde bal bij Sam Hendriks: 1-1. Tot de rust bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar kwam het niet meer tot grote kansen.

Na rust drukte De Graafschap aan en werd Ted van de Pavert tweemaal gevaarlijk met een kopbal. Net zo vaak bracht TOP Oss-doelman Norbert Alblas redding. Naarmate de tijd vorderde werden de aanvallen van de thuisploeg wanhopiger. Aanvaller Hendriks werd gevaarlijk, maar zijn schot ging er niet in. In de absolute slotfase dacht het publiek dat Neghli de winnende binnen schoot, maar zijn poging ging net naast. In de blessuretijd dompelde invaller Dean Guezen De Vijverberg in rouw door van dichtbij de 1-2 te maken.

De Graafschap blijft door de nederlaag de nummer negen van de competitie. Voor plaatsing voor de play-offs is het duel tussen Almere City en NAC Breda van zaterdag van belang. Als de Flevolanders de vierde periode pakken, geeft de negende plek geen recht meer op nacompetitievoetbal. Volgende week vrijdagavond gaat de ploeg van trainer Jan Vreman op bezoek bij Helmond Sport.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)