De Graafschap onderuit tegen Jong AZ

Gepubliceerd: 13-09-2021 22:09. Bijgewerkt: 13-09-2021 22:59

De Graafschap heeft maandagavond voor de tweede keer op rij verloren. Op bezoek bij Jong AZ waren de Doetinchemmers met name voor rust voetballend onmachtig en werd met 2-1 verloren.


De wedstrijd was net begonnen toen aanvoerder Danny Verbeek uitviel met een schouderblessure. Jong AZ domineerde in de eerste helft, terwijl De Graafschap moeite had om in de duels te komen. Nadat een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd, zorgde Giovanni Korte met een schot voor het eerste gevaar van de bezoekers. Na een klein kwartier spelen kwam Jong AZ wel op voorsprong toen Peer Koopmeiners vanaf de rand van het strafschopgebied binnenschoot. De jonge Alkmaalders bleven de bovenliggende partij, maar De Graafschap werd voor rust via Korte en invaller Mees Kaandorp nog gevaarlijk. Daarna kreeg Håkon Evjen de bal voor z'n voeten, maar hij schoot in de handen van doelman Hidde Jurjus.

In de slotfase van de eerste helft werd De Graafschap nog gevaarlijk via Korte en Kaandorp, maar beide kwamen niet tot scoren. Na rust startte De Graafschap beter. De Doetinchemmers kwamen beter in de duels en wisten ook voetballend tot kansen te komen. In de 49e minuut viel de bal voor de voeten van Elmo Lieftink, die vanaf rand zestienmetergebied fraai raak schoot. Jong AZ kwam in de 61ste na een moment van onoplettendheid achterin bij De Graafschap weer op voorsprong door Yussuf Barasi op voorsprong kwam. De Graafschap kwam in de slotfase dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Beau Reus bracht redding bij pogingen van Devin Haen en Danzell Gravenberch.

Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Reinier Robbemond naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag wacht het thuisduel tegen nummer twee Excelsior uit Rotterdam.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)