De Graafschap onderuit tegen Helmond Sport

Gepubliceerd: 10-12-2021 22:12. Bijgewerkt: 10-12-2021 22:54

De Graafschap is vrijdagavond in eigen huis met 0-1 onderuit gegaan tegen laagvlieger Helmond Sport. Met name voor rust kreeg de thuisploeg voldoende kansen, maar een late tegengoal dompelde de ploeg van trainer Reinier Robbemond in rouw.


De Graafschap vloog uit de startblokken en had al snel op voorsprong moeten komen. Giovanni Korte kon direct na de aftrap één op één op met doelman Mike Havekotte na slecht verdedigen, maar hij wist de keeper niet te passeren. Een inzet uit de daaropvolgende corner werd van de lijn gehaald, waarna ook Ted van de Pavert niet scoorde. De thuisploeg was oppermachtig, maar verzuimde te profiteren van het overwicht. Vleugelaanvaller Hicham Acheffay kreeg meerdere kansen, maar telkens lag doelman Havekotte voor Helmond Sport in de weg.

De kansenregen van voor rust bleef in de tweede helft uit. Ondanks een overwicht, kwam De Graafschap slechts mondjesmaat tot momenten. Jasper van Heertum was vanuit een late voorzet dichtbij, maar zijn poging werd gekeerd. Invaller Jelle Goselink schoot via een De Graafschap-speler op de lat. Vier minuten voor tijd kreeg invaller Dylan Seys de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, hij schoot wel raak: 0-1. Invaller Danzel Gravenberch, die Joey Konings vlak na rust verving, was nog dichtbij de gelijkmaker in blessuretijd, maar doelman Havekotte bracht redding.

Door de nederlaag lijkt De Graafschap de aansluiting met de top van de ranglijst voorlopig te verliezen. De Doetinchemmers spelen nog één wedstrijd voor de winterstop. Volgende week maandag gaat de ploeg van trainer Reinier Robbemond op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)