De Graafschap onderuit tegen FC Volendam

Gepubliceerd: 08-04-2022 22:04. Bijgewerkt: 09-04-2022 14:05

De Graafschap heeft zichzelf vrijdagavond tekort gedaan in het duel tegen FC Volendam. In Noord-Holland had de ploeg grote gedeeltes van de wedstrijd het betere van het spel, maar kreeg het de deksel op de neus door een dodelijk effectieve thuisploeg: 3-1.

Na een veelbelovende openingsfase kreeg De Graafschap na dertien minuten een flinke tegenvaller te verwerken: Robert Mühren ontsnapte aan de aandacht van Jasper van Heertum en had aan één kans genoeg om toe te slaan. Oog in oog met Jurjus faalde de ervaren spits niet en scoorde hij de 1-0. De Graafschap toonde daarna veerkracht, bleef aanvallend voetballen en zag dat beloond worden met een prachtig doelpunt via de voet van Mees Kaandorp: 1-1. Met die stand gingen beide teams rusten.

Na de rust leefde Bilal Ould Chick op aan de kant van Volendam. De buitenspeler leverde na 52 minuten een voorzet op maat af die door Daryl van Mieghem makkelijk werd binnengelopen: 2-1. De Graafschap was daarna, op een kopbal van Van Heertum na, niet bij machte om in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden. Dus werd er gewisseld: Hendriks, Verbeek, Gravenberch & Lieftink kwamen in de ploeg om het duel te keren, maar Volendam hield stand. In de absolute slotfase wist het de score nog te vergroten en was invaller Koen Blommesteijn het eindstation van een vlijmscherpe counter: 3-1.

Door de nederlaag zakt De Graafschap een plek op de ranglijst. NAC Breda wist zijn duel tegen VVV met 3-1 te winnen, waardoor de ploeg uit Breda die felbegeerde plek voor een play-off ticket overneemt van De Graafschap. Met nog vier duels te gaan heeft het nog alle kans om dat play-off ticket te bemachtigen. Dan moet er volgende week thuis gewonnen worden van TOP Oss. Om 20:00 trapt de ploeg van Jan Vreman af op de Vijverberg.

Bron: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)