De Graafschap onderuit tegen FC Volendam

Gepubliceerd: 07-11-2020 16:11. Bijgewerkt: 07-11-2020 17:47

De Graafschap heeft zaterdagmiddag voor het sinds mei 2019 een competitiewedstrijd verloren op de eigen Vijverberg. FC Volendam was qua voetbal de bovenliggende partij en liep na een gelijke ruststand in de tweede helft uit naar een 2-5 zege.


In de eerste helft was FC Volendam voetballend beter en loerde De Graafschap op de omschakeling. Na acht minuten bracht Daryl van Mieghem de thuisploeg op voorsprong met een schot in de korte hoek. Nadat Boy Deul tot twee keer toe van dichtbij verzuimde de gelijkmaker te scoren, schoot Derry Murkin de 1-1 wel binnen door de benen van doelman Rody de Boer. Twee minuten later zette Elmo Lieftink De Graafschap na een ingooi weer op voorsprong. FC Volendam raakte uit een corner de lat, terwijl Ted van de Pavert, Mohamed Hamdaoui en Van Mieghem ook faalden. Vijf minuten voor rust bepaalde Deul met een geplaatst schot na een corner de ruststand op 2-2.

Het wedstrijdbeeld bleef na rust hetzelfde. FC Volendam kreeg na een handsbal van Van de Pavert in de 52e minuut een penalty. Francesco Antonucci schoot onberispelelijk binnen: 2-3. De Graafschap ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en werd gevaarlijk via Toine van Huizen en Van Mieghem, maar kwam niet tot scoren. Een blunder van doelman De Boer zorgde dat Nick Doodeman in de 69e minuut de 2-4 scoorde. Een slotoffensief resulteerde in kansen voor Joey Konings, Ralf Seuntjens en Van Mieghem, maar ze scoorden niet. Slotakkoord was voor Doodeman, die in blessuretijd de 2-5 scoorde.

De verliespartij is voor De Graafschap de eerste competitienederlaag sinds de 1-4 winst van Ajax in Doetinchem in mei 2019. Daarna werd in de play-offs nog verloren tegen Sparta, maar bleef De Vijverberg in de competitie een onneembare vesting. De competitie gaat woensdagavond verder voor De Graafschap met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)