De Graafschap onderuit tegen FC Groningen

Gepubliceerd: 25-08-2018 21:08.

De Graafschap is zaterdagavond tegen zijn tweede nederlaag van dit seizoen aangelopen. In eigen huis verloren de Superboeren na een moeizame wedstrijd met 0-1 van FC Groningen.

De eerste kans in de eerste helft was na een kwartier voor de bezoekers. Michael Breij kon zijn debuut al vroegtijdig belonen met een doelpunt, maar de bal verdween naast het doel van Hidde Jurjus. De kansen in de eerste helft waren schaars. Alleen Myenty Abena was namens De Graafschap met een kopbal kansrijk. Vlak voor rust kreeg De Graafschap na onoplettendheid in de verdediging de deksel op de neus, nadat Breij na een goede voorzet van Timo Handwerker de 0-1 maakte.

Na rust bleef het spelbeeld in de eerste fase onveranderd, al was De Graafschap dreigender. Met nog een kwartier te gaan resulteerde dat ook in kansen, Stef Nijland schoot net naast en Robert Klaasen volleerde vol op op de vuisten van doelman Sergio Padt. Jordy Thomassen leek de gelijkmaker te maken uit de rebound, maar trof wederom Padt. In de blessuretijd kwam FC Groningen niet in de problemen.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap op drie punten staan in de Eredivisie dankzij de eerdere zege tegen Feyenoord. Volgende week gaan de Superboeren op bezoek bij mede-promovendus FC Emmen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)