De Graafschap onderuit tegen FC Groningen

Gepubliceerd: 25-07-2018 11:07. Bijgewerkt: 25-07-2018 20:52

De Graafschap heeft dinsdagavond op een bomvol sportpark De Munsterman met 1-3 verloren van FC Groningen. Een kleine drieduizend supporters keken in de brandende zon naar de Superboeren.


De Groningers grepen al vroeg in het duel de voorsprong. Na tien minuten spelen reageerde Michael Breij scherp bij een lange bal van achteruit en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1. Twintig minuten later scoorden de Noorderlingen opnieuw. Ditmaal was Django Warmerdam trefzeker als eindstation van een fraaie combinatie tussen Tom van Weert en Ritsu Doan. Hoewel Youssef El Jebli en Stef Nijland dichtbij waren, werd er voor rust niet meer gescoord.

Jordy Thomassen deed dat tien minuten na rust wel. De invaller, een van de zes nieuwe spelers die na de pauze binnen de lijnen kwam, tekende van korte afstand voor de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd bepaalde Mateo Cassierra uit een penalty, na een handsbal van Sven Nieuwpoort, de eindstand op 1-3.

Opstelling: Etemadi; Abena (Van Overbeek), S. Nieuwpoort, Van de Pavert (Straalman), L. Nieuwpoort (Tutuarima); Vet (Olijve), Nijland (Hamdaoui), Klaasen; Narsingh (Thomassen), Van den Hurk (Serrarens), El Jebli.

Foto: De Graafschap Media/Andre Kaal

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)