De Graafschap onderuit bij IJsselmeervogels

Gepubliceerd: 28-07-2018 17:07. Bijgewerkt: 28-07-2018 17:38

De Graafschap is zaterdagmiddag onderuit gegaan in het oefenduel tegen IJsselmeervogels. Op bezoek in Bunschoten-Spakenburg verloren de Superboeren met 3-2 van de Tweededivisionist.

Geen van beide ploegen had in de eerste helft een duidelijk overwicht, hoewel de betere kansen voor de IJsselmeervogels waren. Na een klein half uur spelen nam De Graafschap de voorsprong. Youssef El Jebli was trefzeker uit een hoekschop van Daryl van Mieghem en zette de ploeg van trainer Henk de Jong daarmee op 0-1. Op slag van rust was Frank Olijve nog dicht bij een verdubbeling van de marge, maar Gillian Justiana hield de middenvelder uiteindelijk van scoren af.

Vlak na rust kwamen de IJsselmeervogels op gelijke hoogte door een doelpunt van invaller Robbert Olijfveld. Anthony van den Hurk, ook invaller, schoot de Superboeren na 72 minuten spelen weer op voorsprong. De Tweedediviosinist leek af te stevenen op een nederlaag, tot Olijfveld vijf minuten voor tijd weer raak schoot. Twee minuten later was de blamage voor De Graafschap compleet, toen Soufyan Moro oog in oog met doelman Hidde Jurjus niet faalde en de eindstand op 3-2 bracht.

Foto: Niels Venus

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)