De Graafschap nipt voorbij Helmond Sport

Gepubliceerd: 19-10-2020 19:10. Bijgewerkt: 19-10-2020 20:42

De Graafschap heeft maandagavond het uitduel met Helmond Sport met 1-2 gewonnen. Nadat de Superboeren in de eerste helft vergaten zichzelf te belonen in de score, zorgde Johnatan Opoku ver in de slordige tweede helft voor de winnende treffer.


De Graafschap had twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Een hoekschop werd in eerste instantie afgeslagen, maar de opnieuw ingebrachte bal kwam via Johnatan Opoku voor de voeten van Toine van Huizen terecht: 0-1. Hoewel de bezoekers beter waren, combineerde Helmond Sport na een kwartier spelen simpel door de defensie van De Graafschap heen. Lance Duijvestijn schoot de gelijkmaker beheerst onder doelman Rody de Boer binnen. Zowel Ralf Seuntjens als Elmo Lieftink had de beter spelende ploeg van trainer Mike Snoei weer op voorsprong moeten zetten, maar ze faalden van dichtbij in de afronding. Aan de andere kant werd Duijvestijn gestuit door De Boer.

Na rust waren beide ploegen slordig en golfde het spel op en neer. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel was tot drie keer toe een sta-in-de-weg op twee pogingen van Daryl van Mieghem en een schot van Julian Lelieveld. Arno van Keilegom had Helmond Sport tweemaal op voorsprong kunnen zetten, maar hij raakte eerst de paal en schoot daarna naast. Uit een vrije trap kopte Van Huizen in de zestigste minuut op de paal. Een mislukte voorzet werd in de tachtigste minuut door Opoku gepromoveerd tot de bevrijdende 1-2. In de slotfase kreeg het betere De Graafschap kansen, maar er werd niet meer gescoord.


Ondanks de overwinning blijft De Graafschap de nummer vier van de ranglijst, nu wel op gelijke hoogte in punten met Cambuur Leeuwarden. De competitie wordt vrijdagavond door De Graafschap vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)