De Graafschap nipt voorbij Helmond Sport

Gepubliceerd: 23-02-2018 22:02. Bijgewerkt: 24-02-2018 12:51

De Graafschap is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen in het thuisduel tegen laagvlieger Helmond Sport. Ondanks legio kansen wonnen de Superboeren na een spannende slotfase met slechts 1-0.


Na een korte periode van aftasten nam De Graafschap het heft in handen en kwam het al vroeg op voorsprong. Na twaalf minuten spelen kreeg Mark Diemers de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoof de bal beheerst binnen. De kansen voor de ploeg van trainer Henk de Jong stapelden zich in de loop van de eerste helft op, maar Fabian Serrarens, Sjoerd Ars en Myenty Abena wisten de marge niet te vergroten.

Ook na rust bleef De Graafschap de bovenliggende partij, maar wist het de vele kansen niet af te maken. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Helmond Sport beter in de wedstrijd en kwam het zelfs tot kansen. In de spannende slotfase had invaller Daryl van Mieghem uit een penalty de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook hij faalde.

Door de krappe zegge stijgt De Graafschap een plekje naar de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg op zondagmiddag de beladen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)