De Graafschap niet voorbij FC Eindhoven

Gepubliceerd: 15-10-2021 22:10. Bijgewerkt: 15-10-2021 22:59

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis niet weten te winnen tegen FC Eindhoven. Na een zwakke eerste helft kregen de Doetinchemmers na rust de nodige kansen op de openingstreffer, maar het lukte niet om te scoren.


In de stroperige eerste helt wist de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk te worden. In de beginfase kreeg Hicham Acheffay een kans via een vrije trap, maar de bal eindigde tegen de reclameborden. Aan de andere kant kwam Doetinchemmer Jasper Dahlhaus op de rand van het zestienmetergebied in scoringspositie. Zijn schot was te slap om doelman Hidde Jurjus in problemen te brengen. FC Eindhoven bleef tot de rust de bovenliggende partij. Met name Joey Sleegers was meerdere keren dichtbij een doelpunt voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet.

De Graafschap schoot na rust uit de startblokken. Binnen vijf minuten had Elmo Lieftink tot twee keer toe een doelpunt op zijn schoen, maar hij kwam niet voorbij doelman Nigel Bertrams. Devin Haen kreeg na een uur spelen de kans om zijn basisdebuut te bekronen met een goal. Ook zijn kopbal was een prooi voor de keeper. Middenvelder Rick Dekker was het dichtst bij een doelpunt, zijn poging raakte twee keer de paal en eindigde in de handen van Bertrams. Een slotoffensief resulteerde in hachelijke momenten, maar niet in een Doetinchemse zege.

De thuisploeg zakt door de puntendeling naar de derde plek in de competitie. Volgende week wacht voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)