De Graafschap niet langs Europa FC in Spanje

Gepubliceerd: 05-01-2020 10:01. Bijgewerkt: 06-01-2020 0:24

De Graafschap is er zaterdag niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen Europa FC op het trainingskamp in Estepona (Spanje) winnend af te sluiten. De Superboeren maakten een achterstand goed tegen de koploper van Gibraltar, maar kregen door een strafschop alsnog de gelijkmaker tegen: 2-2.

Het oefenduel in Sotogrande op het strakke veld van Polo Club Santa María begon een klein half uur later, omdat beide ploegen in een groen tenue op het veld verschenen. De club uit Gibraltar zou in een wit shirt spelen, maar die shirts waren nog niet op bestemming aangekomen. Tot die tijd speelde Europa FC in oranje hesjes en daarin was het ook beter dan De Graafschap. Een vrije trap van Ale Carascal Aviles leverde binnen tien minuten een voorsprong op voor de Gibraltarese club. De Graafschap kwam moeizaam op gang, maar kreeg via onder meer Leeroy Owusu een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker. 

Na de korte rust viel die gelijkmaker wel, toen invaller Gregor Breinburg op fraaie wijze na 65 minuten de 1-1 tegen de touwen poeierde. Daarvoor al wilde de selectie van trainer Mike Snoei een strafschop, maar die werd niet gegeven. Nieuwkomer Sven Blummel maakte zijn eerste minuten en proefspeler Giannis Mystakidis liet zich nadrukkelijker zien, zijn invalbeurt bekroonde hij met de tweede Doetinchemse treffer (1-2). Ted van de Pavert kreeg zijn tweede en dus een rode kaart, maar mocht vervangen worden door Frank Olijve. Met een strafschop een kwartier voor tijd na een overtreding van Jasper van Heertum faalde Gallardo van Europa FC niet om de bal achter doelman Hidde Jurjus binnen te schieten: 2-2. Een slotoffensief van De Graafschap leverde geen winnende treffer meer op, zagen ook burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en de selectie van VIOD (op trainingskamp in Marbella, red.) op de tribune.

Focus op de achtervolging   
De Graafschap hervat de competitie vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De Achterhoekers staan nu op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, achter Jong Ajax en met acht punten achterstand op koploper Cambuur Leeuwarden. De focus bij de Superboeren gaat daarom op de achtervolging. "We proberen nu het voetbal te spelen dat we ook in de tweede seizoenshelft willen spelen", aldus doelman Hidde Jurjus na het oefenduel. "Dat is veel aan de bal zijn en daarin dominant zijn."

Trainer Mike Snoei probeert het spel te verbeteren door vooral de goede dingen uit de eerste seizoenshelft te benoemen. "We moeten de voetbalprincipes die we met elkaar besproken hebben weer opfrissen", meent de inwoner van Didam. "De goede dingen benadrukken we, daar moeten we weer op voortborduren om een flinke stap voorwaarts te maken." De Graafschap speelde voor de winterstop tien keer gelijk. Toch is Jurjus niet ontevreden: "Voor nu is de tweede plaats goed, maar we willen naar de eerste", benadrukt de goalie uit Lichtenvoorde, die verwacht een sterker teamgevoel over te houden aan het trainingskamp in Spanje. 

Opstelling De Graafschap: Jurjus (61. Van den Dam); Owusu (76. Hilderink), Van Huizen (45. Van Heertum), Van de Pavert (53. Olijve), Tutuarima (45. Baas); Vet (45. Schuurman), Van den Boomen (61. Breinburg), Nijland (61. Van Nispen); Van Mieghem (76. Vergara Berrio), Seuntjens (61. Blummel) en Hamdaoui (45. Mystakidis).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)