De Graafschap neemt afscheid van spelers

Gepubliceerd: 23-05-2018 14:05. Bijgewerkt: 23-05-2018 14:35

De Graafschap neemt woensdagavond voorlopig afscheid van de volledige spelersgroep. Meerdere spelers trekken de deur van stadion De Vijverberg in Doetinchem na de promotie definitief achter zich dicht.

“Een goede afsluiting van een mooi seizoen”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap. “Er zijn spelers die zich mooi in de kijker hebben gespeeld en van anderen nemen we gewoon afscheid.” Mark Diemers en Filip Bednarek hebben zelf aangegeven een stap te willen zetten. Hoewel Diemers de deur na de promotie op een kier zette, verwacht Hofstede geen langer verblijf. “Ze hebben zelf gezegd dat ze weg willen, dus dan is het einde verhaal. Het kan wel altijd nog veranderen, maar er is geen gesprek gepland.”

Tim Receveur, Tim Keurntjes, Kevin van Diermen, Andrew Driver en Rannick Schoop hoeven van De Graafschap geen nieuwe aanbieding te verwachten, terwijl de huurcontracten van Sjoerd Ars, Tarik Tissoudali en Daryl van Mieghem aflopen. Tissoudali en Van Mieghem keren mogelijk terug in Doetinchem. “We zijn constant in gesprek met de zaakwaarnemers van beiden.” Voor Ars is komend seizoen in ieder geval geen ruimte in de trainersstaf, of hij als voetballer doorgaat is nog niet duidelijk.

Zoektocht in volle gang
De leegloop bij De Graafschap zorgt dat de selectie flink moet worden versterkt. “We moeten gewoon een volwaardig team hebben”, aldus Hofstede, die beaamt dat het faillissement van Lierse SK in België kansen kan bieden. Hij hoopt deze week nog een nieuwe speler te presenteren. In aanloop naar het seizoen krijgen ook Delano Burgzorg, Kyvon Leidsman, Koen Huntelaar, Marlon Versteeg en de geblesseerde Jurre Vreman een kans om een plek in het eerste te veroveren.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)