De Graafschap nadert akkoord met de KNVB

Gepubliceerd: 11-06-2017 11:06. Bijgewerkt: 10-06-2017 23:54

Het einde van de slepende procedure tussen De Graafschap en de landelijke voetbalbond is in zicht. Binnen nu en een paar weken komt er duidelijkheid over een compensatie.

"We zijn al die tijd met de KNVB in gesprek gebleven", laat commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap weten. Sinds vorig jaar zomer is de voetbalclub in een juridisch gevecht verwikkeld met de voetbalbond. "De bodemprocedure heeft altijd nog op de achtergrond gelopen", vertelt Zuil. "Binnen nu en een paar weken kunnen we samen met de KNVB met iets naar buiten komen." Hoewel Zuil zich in nevelen hult over de concrete afspraken, geeft ze aan dat het de Doetinchemse club wel ten goede komt. "Het is iets positiefs voor De Graafschap."

De vorige zomer stond voor De Graafschap in het teken van procederen tegen de landelijke voetbalbond. Uiteindelijk oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland dat de Superboeren geen recht hadden op een plek in de eredivisie. "Het toelaten van De Graafschap aan de Eredivisie als 19e club is praktisch onuitvoerbaar", zo liet de Rechtbank weten. De rechter verwees de club toen door naar een bodemprocedure, die dus nog steeds loopt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)