De Graafschap naar finale van nacompetitie

Gepubliceerd: 13-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 13-05-2018 22:52

De Graafschap heeft zich zondagmiddag in een zenuwslopend duel tegen Telstar geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Na een enerverende slotfase zegevierden de Superboeren uiteindelijk met 4-2.


De Graafschap was in de eerste helft heer en meester en kwam binnen vijf minuten al op voorsprong. Verdediger Lars Nieuwpoort schoot uit een hoekschop via de paal de openingstreffer binnen. Na 25 minuten spelen verdubbelde Youssef El Jebli de voorsprong door uit een nieuwe corner de bal bij de eerste paal hard binnen te koppen. De Graafschap verzuimde in het verdere verloop van de eerste helft uit te lopen, mede door een uitstekend keepende Telstar-doelman Rody de Boer. De keeper keerde onder meer inzitten van Daryl van Mieghem en Robert Klaasen.

Ook na rust was De Graafschap de bovenliggende partij, maar de gasten uit Noord-Holland kwamen wel terug in de wedstrijd. Middenvelder Mohamed Hamdaoui scoorde net als afgelopen donderdag uit een vrije trap van afstand de aansluitingstreffer. Fabian Serrarens maakte vervolgens met een intikker de 3-1, maar door een benutte penalty van Andrija Novakovich kwam de ploeg van trainer Mike Snoei alsnog terug in het duel. De volledige Vijverberg ontplofte toen Van Mieghem tien minuten voor tijd de bevrijdende 4-2 scoorde.

De Graafschap is door de zege gekwalificeerd voor de finale van de nacompeitie. Donderdagavond wacht daarin de eerste wedstrijd op bezoek bij Almere City. 

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)