De Graafschap na rust voorbij Jong Ajax

Gepubliceerd: 13-09-2019 21:09. Bijgewerkt: 13-09-2019 23:24

De Graafschap heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie behouden met een 3-2 thuisoverwinning. Na een machteloze eerste helft waarin Jong Ajax op een 0-2 voorsprong kwam, wist de ploeg van geschorste trainer Mike Snoei in de tweede helft alsnog te winnen tegen een tiental Amsterdammers.


Jong Ajax was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. De Amsterdammers kregen in de negende minuut een penalty toen Toine van Huizen een overtreding maakte op Jurgen Ekkelenkamp. Lassina Traore schoot onberispelijk binnen: 0-1. In de 21e minuut profiteerde Ryan Gravenberch van mistasten van de Doetinchemse verdediging, hij kon doelman Hidde Jurjus omspelen en tekenen voor de 0-2. Het venijn van De Graafschap zat in de staart van de eerste helft. Eerst werd een kopbal van Ralf Seuntjens naastgetikt door Jong Ajax-doelman Kjell Scherpen, even later schoot basisdebutant Branco van den Boomen hard op de paal.

Al snel in de tweede helft moest Jong Ajax met tien man verder toen Quinten Timber rood kreeg na een harde overtreding. Een minuut later was De Graafschap helemaal terug in de wedstrijd door een fenomenale afstandsknal van Jasper van Heertum: 1-2. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en scoorde na een uur spelen de verdiende gelijkmaker. Van den Boomen tikte van dichtbij binnen na een assist van invaller Jordy Thomassen. Aanvaller Seuntjens kopte in de 81e minuut uit een vrije trap van Van den Boomen de bevrijdende 3-2 binnen.

Door de overwinning blijft De Graafschap de ongeslagen koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Maandagavond wacht alweer de volgende wedstrijd op bezoek bij NEC in Nijmegen.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)