De Graafschap morst punten tegen Jong AZ

Gepubliceerd: 26-02-2021 22:02. Bijgewerkt: 27-02-2021 1:20

De Graafschap heeft vrijdagavond in een zeer matige wedstrijd gelijk gespeeld tegen Jong AZ. Dankzij het gelijke spel stokte de reeks van zeven overwinningen op rij voor de ploeg van trainer Mike Snoei.


De Graafschap en Jong AZ begonnen beiden voorzichtig in de eerste helft van het duel. De eerste schietkans was voor Jong AZ met Mohamed Taabouni, die vanaf de rand van de zestien in de handen van De Graafschap-doelman Rody de Boer schoot. In de twintigste minuut was er weer een schietkans voor de Alkmaarders. Uit een vrije trap testte Jong AZ-aanvoerder Peer Koopmeiners opnieuw De Boer, die redding bracht. Vervolgens zakte het tempo aan beide kanten in en wisten beide ploegen lang niet tot kansen te komen. Vijf minuten voor rust kreeg De Graafschap een vrije trap, maar het schot van De Graafschap-middenvelder Clint Leemans was slecht en eindigde in de muur. Drie minuten later was het wel raak voor De Graafschap. Daryl van Mieghem schoot van grote afstand, Jong AZ-doelman Beau Reus verkeek zich op het schot van de aanvaller en de bal viel binnen voor De Graafschap: 1-0.

Clint Leemans opende de tweede helft met een schot van afstand. De inzet van de De Graafschap-middenvelder eindigde in de handen van Reus. In de 52ste minuut kreeg Jesse Schuurman de bal op een presenteerblaadje van Jordy Tutuarima. De middenvelder van De Graafschap kreeg de bal vanaf vijf meter afstand van de goal toch naast. In de 78ste minuut kwam Jong AZ op gelijkerhoogte door een doelpunt van verdediger Tijs Velthuis. Daarna probeerde de Doetinchemmers het nog wel, maar tot grote kansen leidde dat niet.

De Graafschap behoudt, ondank het gelijke spel, wel de tweede plek op de ranglijst. Nummer drie Almere City heeft vier punten minder, maar heeft ook twee duels minder gespeeld. Voor De Graafschap wacht volgende week zondag het thuisduel met FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)