De Graafschap moeizaam voorbij NAC Breda

Gepubliceerd: 20-08-2021 22:08. Bijgewerkt: 21-08-2021 1:33

De Graafschap heeft vrijdagavond tegen NAC Breda de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Mede door een doelpunt van jeugdproduct Devin Haen wonnen de Superboeren na een moeizame tweede helft met 2-0.


De Graafschap ging enthousiast van start en zocht naar een snelle openingstreffer. Ondanks enkele momenten, bleven grote kansen lange tijd uit. In de twintigste minuut was de thuisploeg wel dichtbij de openingstreffer. Na een scrimmage in de doelmond van NAC kreeg Danny Verbeek de bal voor zijn voeten, zijn poging werd echter van de lijn gehaald door Jethro Mashart. Een kleine tien minuten voor rust kwam De Graafschap alsnog op voorsprong. Julian Lelieveld bleef knap overeind na een dieptepass en legde de bal opzij naar Joey Konings. De aanvaller faalde niet voor open goal: 1-0.

NAC Breda kwam na de rust beter uit de kleedkamer dan De Graafschap. De Superboeren kregen via Johnatan Opoku echter wel direct een grote kans op de 2-0, maar hij schoot na een fraaie combinatie recht op doelman Nick Olij af. In het resterende deel van de tweede helft werd De Graafschap bij vlagen teruggedrongen door de ploeg van Edwin de Graaf. Ted van de Pavert kopte nog op zijn eigen lat. In de slotfase wist de zeventienjarige Devin Haen de wedstrijd te beslissen. Met een fantastische knal zette het jeugdproduct van De Graafschap de 2-0 op het scorebord.

De Doetinchemmers staan na de overwinning voorlopig op de zesde plaats in de competitie. De Graafschap vervolgt het seizoen volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen het FC Emmen in Drenthe.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)