De Graafschap mist supporters in Maastricht

Gepubliceerd: 15-08-2019 12:08. Bijgewerkt: 15-08-2019 13:29

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij MVV in Maastricht voor de tweede overwinning van het seizoen. Supportersgroepen van de Doetinchemse voetbalclub hebben besloten tot een boycot van de wedstrijd, hoewel trainer Mike Snoei het gemis betreurt ziet hij zijn ploeg als favoriet in stadion De Geusselt.


“Ik zag de wedstrijd tegen MVV van twee seizoenen geleden”, vertelt trainer Snoei. “Als ik dat uitvak bomvol zag, dat ga je wel missen, maar we mogen het niet als excuus gebruiken.” Een van de grootste gevaren van de Maastrichtse nummer twaalf van vorig seizoen lijkt Anthony van den Hurk. In de openingswedstrijd tegen Go Ahead (3-2 verlies) scoorde de voormalig Superboer twee doelpunten. “Een kwaliteitsjongen”, vindt Snoei. “Ik ben altijd verbaasd geweest dat men hem zo makkelijk liet gaan.” Leeroy Owusu deelt die mening: “Een listige spits”, aldus de rechtsback. “Maar we moeten niet teveel naar de tegenstander kijken en van eigen kracht uitgaan. We hebben twee goede centrale verdedigers, die lossen dat wel op.”

Trainer Snoei betichtte Owusu eerder van motivatieproblemen, maar de voormalig Ajax-speler start wel voor de tweede keer in de basis: “Het was jammer om dat te lezen, maar het zij zo. Het is geweest”, aldus de 23-jarige verdediger, die net als de club aangeeft dat een transfer op dit moment niet aan de orde is: “Maar als het concreet wordt, ga ik er wel naar luisteren.” Grote aderlating in aanloop naar het duel in Maastricht is het gemis van vleugelaanvaller Daryl van Mieghem. “Dat doen pijn, want ik ben gek van Daryl”, beaamt Snoei. “Maar we gaan verder en in de tussentijd hebben we prima vervangers.”

Snoei wil details niet op straat
Trainer Snoei wilde woensdag op de training geen duidelijkheid geven over de opstelling. “Alle details hoeven niet op straat te komen liggen”, zegt de oefenmeester uit Didam. “Laat de trainer van MVV daar wat meer moeite voor doen om daarachter te komen.” Linksback Jordy Tutuarima trainde volledig mee en lijkt voldoende hersteld voor zijn eerste basisplek van het seizoen. Op basis van de partijvorm lijkt Javier Vet te starten als vervanger van de geblesseerde Van Mieghem. Youssef El Jebli schuift daardoor een linie op naar voren.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Schuurman; El Jebli, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)