Ulft, Netherlands

 

De Graafschap mist sterkhouders in thuisduel met Jong PSV

De Graafschap speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd voor de eerste winterstop van het seizoen. Trainer Adrie Poldervaart mist de ervaren krachten Alexander Büttner en Siem de Jong en is op zijn hoede voor de kracht van tegenstander Jong PSV.
Tim Rondeel | 11 november 2022 11:52 | Aangepast op 11 november 2022 11:52
“Die ploeg heeft veel individuele kwaliteit, veel voetballend vermogen en veel snelheid”, zo somt Poldervaart op. “Het is een geduchte tegenstander, daar zijn we grondig mee aan de gang gegaan en dat moet morgenavond (vrijdag, red.) dan weer tot uiting komen.” Middenvelder Philip Brittijn komt veel bekenden tegen van zijn tripjes met Nederlandse jeugdelftallen. “Dat is wel lachen en dan zie je elkaar ook een beetje groeien”, aldus Brittijn over de ontmoeting. “En dan kom je uiteindelijk hier zo op De Vijverberg tegen over elkaar te staan, dat is natuurlijk altijd mooi.”

De jonge Winterswijker is zelf dit seizoen uitgegroeid tot basiskracht bij De Graafschap. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar hij kijkt met een schuin oog al naar de toekomst. “Tuurlijk heb je het met mensen erover en je denkt er zelf wel een beetje over na”, aldus de middenvelder. “Misschien zou ik een mooie stap kunnen maken, maar we moeten ook kijken naar wat wij nog dit seizoen kunnen doen. Stel je voor dat wij nog kunnen promoveren, dan is het supergaaf natuurlijk om met De Graafschap in de eredivisie te spelen.”

‘Groeimindset’
Trainer Poldervaart is blij met de instelling die de jeugdinternational laat zien. “Het belangrijkste aspect dat hij heeft is dat hij de groeimindset heeft, die jongen wil alleen maar beter worden”, aldus de oefenmeester. “Hij is continu bezig met beter worden, met bevragen, met leren en dan gaan dingen ook fout. Als hij zo doorgaat dan komt er vanzelf iets goeds uit.”

Geen Büttner en De Jong
Tegen Jong PSV staat Brittijn in ieder geval weer in de basis. Naast de geblesseerde Giovanni Korte en de geschorste Alexander Büttner is ook aanvoerder Siem de Jong vrijdagavond niet beschikbaar. De middenvelder kreeg na de wedstrijd tegen FC Den Bosch een reactie en is niet wedstrijdfit. “We gaan dat risico niet nemen”, aldus Poldervaart.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Einde seizoen voor kansloos De Graafschap

Het seizoen zit erop voor De Graafschap. Het verloor vrijdagavond met 3-1 van FC Eindhoven en is daa...

Optimisme bij eerste training De Graafschap

De Graafschap is woensdagavond onder een stralend zonnetje op De Bezelhorst gestart aan de voorberei...

Ploeterend De Graafschap verliest bij Roda JC

De slechte serie van De Graafschap heeft een vervolg gekregen op bezoek bij Roda JC. De Doetinchemme...

Wederom puntenverlies voor De Graafschap

Weer geen overwinning op De Vijverberg, maar een ticket voor de play-offs is nog altijd haalbaar voo...

De Graafschap ontsnapt tegen Almere City

De Graafschap is vrijdagavond ontsnapt aan puntenverlies in het thuisduel met hekkensluiter Almere C...

De Graafschap huurt rechtsback Schouten

De Graafschap huurt rechtsback Robin Schouten voor een jaar van het Deense SønderjyskE. De 24-jarig...