De Graafschap mist internationals in Almere

Gepubliceerd: 08-10-2021 16:10. Bijgewerkt: 08-10-2021 16:34

De Graafschap treft zondagavond met Almere City een ploeg die net als de Doetinchemmers de ambitie heeft om te promoveren. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek staat na een stroeve start op de zestiende plek, maar trainer Reinier Robbemond rekent zich niet rijk.


“Ze zijn moeizaam en wisselvalig gestart en aantal wedstrijden ook niet gekregen wat ze wil verdiend hadden”, aldus trainer Robbemond over de tegenstander van zondag. “Er loopt genoeg kwaliteit rond dus we moeten daar echt wel aan de bak.” Aanvaller Giovanni Korte denkt dat De Graafschap de favoriet voor de zege is. “Ik denk wel dat we moeten gaan winnen”, aldus Korte. “Ze staan iets lager op de ranglijst, maar ze hebben ook een aardige selectie volgens mij.” Trainer Robbemond denkt dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn: “Ze gaan ook spelen om te winnen en ze moeten ook winnen en zo voelen wij dat ook. Ik denk dat het wel een open wedstrijd gaat worden.”

Net als in de uitwedstrijd tegen TOP Oss wordt De Graafschap gesteund door een vol vak met uitsupporters. “Als je ziet wat een feest die mensen daar van maken en hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgen, daar zijn wij wel uniek in als club”, vertelt trainer Robbemond. Ook aanvaller Korte is onder de indruk van de supporters van zijn nieuwe club: “Dat is echt top en geeft alleen maar meer motivatie. Echt kicken.”

Zonder internationals naar Flevoland

Naast de langer geblesseerden kan trainer Robbemond door interlandverplichtingen geen beroep doen op Devin Haen, Philip Brittijn en Jeffry Fortes. Volgens Korte is het een compliment dat zijn teamgenoten zijn opgeroepen. “Het is echt harstikke gaaf om te zien dat ze nu naar het Nederlands elftal zijn", laat teamgenoot Korte weten. “Ik denk dat we als De Graafschap zijnde alleen maar heel blij mee zijn."

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Lieftink, van Heertum, Baas; Schuurman, Dekker, Opoku; Acheffay, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)