De Graafschap met verlies uit de winterstop

Gepubliceerd: 12-01-2018 22:01. Bijgewerkt: 12-01-2018 22:51

De Graafschap is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft winnend af te sluiten. De Superboeren verzaakten in Leeuwarden en verloren met 3-2 van Cambuur.

Het begin was nog goed voor de Doetinchemmers, die na een aanval uit het boekje op voorsprong kwamen. Sjoerd Ars kopte een panklare voorzet van Daryl van Mieghem binnen. Daarna was het Cambuur dat de overhand had. De thuisploeg kreeg kans na kans en beloonde zichzelf na een half uur. Nigel Robertha tikte een voorzet van Martijn Barto binnen. Aan de andere kant schoot Youssel el Jebli op de lat. Cambuur kwam voor rust nog terecht op voorsprong via een van richting veranderde vrije trap van Xander Houtkoop.

Na rust bleven de Leeuwarders de baas. Na vijf minuten vergrote Cambuur de voorsprong, door via Robertha wederom uit een vrije trap trefzeker te zijn. Na een goede aanval raakte Issa Kallon niet veel later de paal. Uit het niets kwam De Graafschap vervolgens op 3-2, nadat een hoekschop van Van Mieghem door Cambuur zelf werd binnengewerkt. In de slotfase kreeg aanvoerder Sven Nieuwpoort nog zijn tweede gele kaart.

Door deze is De Graafschap al vier wedstrijden zonder zege en zakt het naar plek zeven in de Jupiler League. Volgende week komt Jong PSV naar Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)