De Graafschap met Mystakidis tegen Eagles

Gepubliceerd: 06-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 06-03-2020 16:02

De Graafschap maakt zich op voor het beladen duel met Go Ahead Eagles van zondag. Trainer Mike Snoei ruimt naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst dit seizoen een basisplek in voor de Griekse winteraanwinst Giannis Mystakidis, die zich net als enkele andere bankzitters nadrukkelijk laten zien.


"Het is ook wachten op de laatste stap van bijvoorbeeld Callum Slattery", aldus Snoei. "Mystakidis bonkt wel wat nadrukkelijker op de deur, zo van: 'Hey, trainer. Ik ben er klaar voor'. Dat vind ik wel leuk." Roland Baas speelde vorig jaar voor Go Ahead Eagles en keert nu voor het eerst terug bij zijn oude club. "Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen, ik kijk er ontzettend naar uit." Baas was maandag jarig en kreeg verschillende felicitaties van zijn oud-ploeggenoten, waarna het al snel ging over het duel van zondag: "Daar heb je het dan met elkaar over, op een leuke manier."

De verdediger, die sinds de winterstop een basisplek heeft veroverd, vindt het lastig te zeggen waar de kansen liggen voor de Doetinchemmers: "Je speelt in een uitverkocht stadion. Dan komt het op andere dingen aan dan alleen voetbal. Ten eerste moeten we strijd erin gooien en daarna zorgen dat wij beter gaan voetballen." Volgens Snoei zijn beide groepen supporters vergelijkbaar: "Het zijn beide prachtige clubs. De ambiance die er hangt komt ook overeen."

Laatste periode
Het duel tegen de Deventenaren is de eerste wedstrijden van de laatste periode, waarin lastige duels wachten met onder meer Jong Ajax, NAC en NEC. "Dat zijn heerlijke affiches", aldus Snoei. "Je kunt daar tegen op zien, maar daar kunnen we ook goed tegen voetballen. Er ligt een uitdaging om deze wedstrijden een voor een goed af te gaan werken."

Vermoedelijk opstelling:
Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Mystakidis (Nijland).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)