De Graafschap met Leemans tegen TOP Oss

Gepubliceerd: 28-01-2021 15:01. Bijgewerkt: 28-01-2021 19:09

De Graafschap neemt het vrijdagavond op de eigen Vijverberg op tegen TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De Doetinchemmers namen deze week middenvelder Clint Leemans over van PEC Zwolle, voor wie de stap als een verlossing voelt.


"Ik was wel weer toe aan iets nieuws en om ergens voor te vechten", aldus de 25-jarige Leemans. "Elke week toeleven naar een wedstrijd. Dat ga ik niet cadeau krijgen, daar moet ik hard voor werken. Ik ben blij dat De Graafschap mij deze kans geeft en daarom wil ik in het komende halfjaar iets teruggeven aan deze club. Ze hebben me denk ik niet voor niks gehaald, dus ik hoop vrijdag gelijk in de basis te staan." Trainer Mike Snoei verwacht dat Leemans zorgt voor meer creatief vermogen in zijn ploeg: "Hij heeft veel voetballend vermogen en een goede trap in zijn linkervoet. Een prima versterking."

Snoei ziet in TOP Oss een lastige en stugge tegenstander. Daarnaast denkt de Didammer dat de Achterhoekers in hun selectie, waaronder Lion Kaak en Jordy Rondeel, gebrand zullen zijn op een goed resultaat in Doetinchem. "Dat zijn jongens met een hele grote sportieve ambitie", geeft Snoei aan. "Zij willen toch nog even dat extra stapje zetten en het zijn ook prima spelers. Wij moeten van hen winnen, want in onze inhaalrace kunnen we niets laten liggen." De achterstand op koplopers Almere City en Cambuur Leeuwarden is zes punten.

Dekker en Seuntjens twijfelgevallen
In het gewonnen uitduel met FC Volendam raakten Rick Dekker en Ralf Seuntjens geblesseerd. Volgens de trainer gaat het met beide spelers de goede kant op, maar is het nog onduidelijk of zij het duel van vrijdag halen. "Dat is lastig te zeggen, omdat het nog zo kort geleden is", verklaart de oefenmeester. "Dat zal ook per individu verschillen. Ik wacht rustig af tot ik een sein krijg van de medische staf dat ze weer volledig inzetbaar zijn."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Leemans, Verbeek; Opoku, Konings.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)