De Graafschap met flinke kater winterstop in

Gepubliceerd: 22-12-2017 22:12. Bijgewerkt: 23-12-2017 0:34

De Graafschap heeft zijn laatste wedstrijd van het jaar met 3-2 verloren. In Velsen-Zuid gingen de tamme Superboeren onderuit tegen nummer vier Telstar.


Telstar stond al snel voor, maar het doelpunt van spits Andrija Novakovich werd afgekeurd wegens buitenspel. De Doetinchemmers namen na tien minuten de leiding via Anthony van den Hurk. De spits schoot op prachtige wijze van afstand de 0-1 binnen. Het spel was niet best, maar toch kreeg De Graafschap enkele kleine kansjes. Wederom Van den Hurk en Daryl van Mieghem schoten net naast. Telstar kwam via een kopbal van Novakovich na een dik kwartier spelen terecht op gelijke hoogte, na een perfecte voorzet van Mohammed Osman: 1–1.

Na de rust had Telstar de overhand en nam het de voorsprong (2-1) via wederom Novakovich. De sterke spits kon de rebound van Melvin Platje binnenwerken, die nog de vuisten van doelman Filip Bednarek trof. Platje trof daarna de lat en ook invaller Shaquill Sno had geen geluk. Dat had invaller Fabian Serrarens wel, die De Graafschap uit het niets op 2-2 schoot. In de slotfase kregen de Superboeren alsnog de deksel op de neus: Platje kon in het zestienmetergebied zonder moeite de 3-2 tegen de touwen schieten.

Door deze nederlaag zakt De Graafschap op de ranglijst en gaat het als nummer zes de winterstop in. De Doetinchemmers komen op 12 januari weer in actie in het uitduel tegen Cambuur Leeuwarden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)