De Graafschap maakt zich op voor kraker

Gepubliceerd: 09-04-2021 16:04. Bijgewerkt: 09-04-2021 16:50

De Graafschap speelt zondagmiddag op de eigen Vijverberg de kraker tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Mike Snoei tankte wat vertrouwen met de winst op Jong FC Utrecht, maar het slechte gevoel van de harde thuisnederlaag tegen FC Dordrecht is nog niet weggepoetst.


"Dit was een teleurstellend paasweekend, waarin we gelukkig wel wonnen van Jong FC Utrecht", aldus de Didamse oefenmeester. "Dat was overigens wel verdiend, maar het was wel een slecht weekend. Daar moeten we niet te snel overheen stappen, maar we hebben wel goed kunnen trainen deze week. Dat geeft vertrouwen." Middenvelder Elmo Lieftink kwam in de zomer over van Go Ahead Eagles. Hij geeft aan een seizoen met twee gezichten te spelen in dienst van De Graafschap: "Ik begon behoorlijk sterk aan het seizoen, maar had wel een terugval. Ik probeer gewoon weer mijn ritme te vinden. Ik scoor wel minder, maar probeer verdedigend belangrijk te zijn en niet te verzaken."

Lieftink had niet verwacht dat Go Ahead Eagles zo'n sterke periode zou kennen, maar kent de kwaliteiten van de ploeg van trainer Kees van Wonderen: "Ze staan verdedigend heel goed en geven weinig weg. Daarbij hebben ze al 22 keer de nul gehouden dit seizoen. Het is terecht dat ze nu staan waar ze staan." Snoei onderkent de woorden van zijn middenvelder: "Hopelijk kunnen wij wel die opening vinden. Ze hebben wel wat moeite met scoren, maar dat komt door de manier waarop ze spelen. Toch hebben ze best lastige spelers voorin met snelheid en loopvermogen. Wij moeten blijven opletten."

Verbeek geschorst

Middenvelder Danny Verbeek is na zijn gele kaart tegen de jonge Utrechtenaren geschorst. Snoei kijkt naar verschillende opties om de vrijgekomen plek als aanvallende middenvelder in te vullen: "Daar kunnen we met Mohamed Hamdaoui spelen, maar ook met Clint Leemans of Rick Dekker. We gaan morgen aan de groep vertellen hoe dat ingevuld wordt."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (Baas); Lieftink, Schuurman, Hamdaoui; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)