De Graafschap legt Opoku uit Zutphen vast

Gepubliceerd: 12-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 12-08-2020 17:15

De Graafschap heeft de 30-jarige aanvallende middenvelder Johnatan Opoku vastgelegd. De transfervrije Zutphenaar tekent in Doetinchem een contract voor twee jaar met een optie op een extra jaar.

"Ik zat hier vroeger als jongen op de tribune, dus weet wat mij te wachten staat", zegt Opoku in reactie op zijn overstap naar Doetinchem. "Vanuit Zutphen is het ook goed te bereizen. Ik kreeg daar al regelmatig de vraag wanneer ga je eens naar De Graafschap. Nou gaat het gebeuren, het gevoel is goed.” De aanvallende middenvelder speelde de laatste vijf seizoenen voor VVV Venlo, waar hij onder meer samenspeelde met De Graafshap-aanvaller Ralf Seuntjens. Daarvoor kwam Opoku uit voor SC Veendam en TOP Oss.

Na het vertrek van Branco van den Boomen en de blessure van Jonathan Vergara Berrio, is het middenveld volgens de Doetinchemse voetbalclub weer in balans. "Johnatan heeft ruim 250 wedstrijden (70 goals) in het betaald voetbal in de benen en brengt dus, naast zijn creativiteit en doelgerichtheid, een stuk ervaring mee", vindt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij had diverse opties, wij zijn dan ook blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen."

Foto: De Graafschap

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)