De Graafschap legt FC Eindhoven over de knie

Gepubliceerd: 24-11-2017 22:11. Bijgewerkt: 24-11-2017 22:56

De Graafschap heeft vrijdagavond goede zaken gedaan tegen FC Eindhoven. De Superboeren maakten na rust het verschil tegen tien Noord-Brabanders en wonnen uiteindelijk met 4-0.


In de energievolle eerste helft schommelde het spel op en neer. De Graafschap had moeite met de hoge druk en snelheid van FC Eindhoven, al werden zij daar niet heel gevaarlijk uit. De Superboeren namen zelf na een half uur de leiding nadat Daryl van Mieghem een vrije trap knap in de lange hoek binnenschoot. Eindhoven kreeg via Tibo van de Velde direct de kans op 1-1, maar hij schoot net naast.

Aanvoerder Sven Nieuwpoort kopte de Doetinchemmers uit een hoekschop na de rust op 2-0. Daarna stuurde Nieuwpoort aanvaller Anthony van den Hurk de diepte in, die door Hervé Matthys onderuit werd gehaald. De verdediger van Eindhoven kreeg rood en Van den Hurk benutte zelf de strafschop: 3-0. De Graafschap spaarde daarna zijn krachten, hoewel invaller Tim Receveur in de slotfase nog de vierde van de avond maakte.

Door deze overwinning stijgen de Superboeren naar de vierde plaats in de Jupiler League. Maandag gaat De Graafschap op bezoek bij nummer vijf FC Den Bosch.

Foto: André Kaal

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)