De Graafschap legt basis op trainingskamp

Gepubliceerd: 18-07-2018 16:07. Bijgewerkt: 18-07-2018 17:56

De Graafschap wil tijdens het trainingskamp in Epe de basis leggen voor een succesvolle terugkeer op het hoogste niveau. Voor trainer Henk de Jong is het een week van teambuilding om zijn 'mannetjes' klaar te stomen voor de openingswedstrijd tegen Feyenoord.


"Je bent eventjes mooi bij elkaar en dat vind ik prachtig", vertelt trainer Henk de Jong. "Even bij elkaar op de lip zitten en zo leer je elkaar kennen." Voor jongeling Koen Huntelaar is dit het eerste trainingskamp met een professioneel contract op zak. "Het is niet heel erg anders, het is nog steeds keihard werken", aldus de twintigjarige Hummeloër. "Het is wel fijn dat je in het achterhoofd hebt dat je nu het hele jaar bij het eerste zit." Voor aanwinst Mohamed Hamdaoui is het een moment om zijn nieuwe teamgenoten leren kennen. "De sfeer is top", laat de nieuweling weten. "Het zijn allemaal goeie gasten en het is allemaal leuk."

Kenmerkend voor de goede sfeer is het uithalen van grappen. "Ze zijn niet zo slim, die kleine mannetjes", aldus De Jong, die op de eerste dag van het trainingskamp merkte dat het zadel van zijn mountainbike was verdwenen. "Dit is de eerste keer dat ik mee maak dat ze me op de eerste dag plagen, nu heb ik nog een paar dagen om ze terug te pakken." De trainer heeft als revanche alvast wat ingepland. "Vanavond hebben we er al een duurloopje ingegooid met dertig graden en zo zijn er nog wel een aantal dingentjes die ik in mijn kop heb."

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)