De Graafschap legt aanvaller Mystakidis vast

Gepubliceerd: 14-01-2020 16:01. Bijgewerkt: 14-01-2020 16:20

Giannis Mystakidis heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij De Graafschap. De 25-jarige Griekse aanvaller was op het trainingskamp in Spanje op proef bij de selectie van trainer Mike Snoei.

“Ik ben erg goed opgevangen in de groep en voelde mij direct thuis", zo laat Mystakidis weten over zijn overgang. "Ik kijk uit naar mijn eerste officiële minuten voor De Graafschap. De verhalen die ik heb gehoord en de beelden die ik heb gezien, zijn positief. Wij gaan keihard werken om het gezamenlijke doel te bewerkstelligen." De Griek liet een goede indruk achter tijdens het trainingskamp, waarna de afgelopen week overleg plaatsvond over de overgang. Mystakidis stond nog tot het einde van het seizoen onder contract bij PAOK Saloniki uit Griekenland.

De voormalig Grieks jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van het Duitse Hoffenheim. Via SV Waldhof Mannheim en SC Freiburg kwam hij bij PAOK Saloniki terecht. Voor de Griekse topclub maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal en kwam hij ook in actie in de Europa League. De afgelopen jaren volgden verschillende verhuurperiodes bij onder meer Panathinaikos en het Poolse Górnik Zabrze.

De Graafschap wil meer
Naast het vastleggen van Mystakidis wil De Graafschap deze winter nog een spits vastleggen. “We zijn daar nog steeds kwetsbaar”, vindt manager voetbalzaken Peter Hofstede, die aangeeft dat het vertrek van Jordy Thomassen nog niet is opgevangen. “Giannis is een buitenspeler, dus als er wat met Ralf (Seuntjens, red.) gebeurt hebben we een probleem. We moeten er echt goed naar kijken of we dat niet kunnen invullen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)