De Graafschap koploper na zege op Volendam

Gepubliceerd: 23-08-2019 23:08. Bijgewerkt: 23-08-2019 23:13

De Graafschap heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie in handen genomen. De Superboeren wonnen ondanks een redelijk evenwichtige wedstrijd op De Vijverberg met 3-0 van FC Volendam.


De Graafschap had het bij het begin even moeilijk met Volendam, dat aanvallend durfde te spelen. Na een kwartier namen de Superboeren meer het heft in handen en namen niet veel later ook de leiding. Stef Nijland - die als vervanger van de vertrokken Youssef El Jebli stond opgesteld - schoot een assist van Ralf Seuntjens snoeihard achter doelman Nordin Bakker. Daarna leek De Graafschap vrijer te spelen, schoot Leeroy Owusu op de vuisten van Bakker en zag Jordy Thomassen zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust was FC Volendam de bovenliggende ploeg. De Noord-Hollanders combineerden aardig en vergaten via Jari Vlak op gelijke hoogte te komen. Voor open doel maaide de middenvelder over de bal heen. Mohamed Hamdaoui vergat de tweede Doetinchemse treffer te maken, de aanvaller ging voor eigen succes en zag zijn inzet gekeerd worden. Ralf Seuntjens kopte een kwartier voor tijd alsnog de 2-0 binnen, Hamdaoui revancheerde zich even later en maakte uit er uit een rebound van Seuntjens zelfs nog 3-0 van.

Door deze zege staat De Graafschap voorlopig bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie met drie zeges uit drie wedstrijden. Daarmee beleeft het de beste seizoenstart ooit. Volgende week gaat de ploeg van Snoei op bezoek bij TOP Oss.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)