De Graafschap koploper na zege in Dordrecht

Gepubliceerd: 14-11-2020 18:11. Bijgewerkt: 14-11-2020 19:29

De Graafschap heeft zaterdag de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen van Almere City met een overwinning op FC Dordrecht. Hoewel de thuisploeg enkele malen gevaarlijk werd uit een counter wonnen de dominerende Doetinchemmers met 0-2.


De ploeg van trainer Mike Snoei had in de eerste helft veel meer balbezit dan de tegenstander. Na tien minuten spelen schoot Mohamed Hamdaoui op aangeven van Julian Lelieveld de 0-1 binnen. Johnatan Opoku was tien minuten later dichtbij de tweede treffer, maar zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied raakte de lat. FC Dordrecht loerde op de counter en Arsenio Valpoort kreeg op die wijze een goede kans. Zijn volley ging net naast. Aan de andere kant was Opoku vlak voor rust dichtbij, op aangeven van Hamdaoui raakte hij wederom de lat.

Met invaller Giannis Mystakidis voor doelpuntenmaker Hamdaoui binnen de lijnen gingen de bezoekers op zoek naar meer goals. De Griek schoot tien minuten na rust op doel, maar doelman Anthony Swolfs lag in de weg. Na een overtreding op Jesse Schuurman kreeg De Graafschap in de 77e minuut een penalty. Ralf Seuntjens faalde niet: 0-2. Een vrije trap van Opoku werd daarna nog uit de kruising getikt, maar de ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Door de overwinning neemt De Graafschap de koppositie over in de Keuken Kampioen Divisie. Concurrenten Cambuur Leeuwarden en Almere City spelen zondag tegen elkaar. De Graafschap vervolgt de competitie donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen het Cambuur van trainer Henk de Jong.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)