De Graafschap komend jaar niet in eredivisie

Gepubliceerd: 24-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 24-04-2020 18:41

De Graafschap komt komend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie. Na het stilleggen van de voetbalcompetities in Nederland heeft de KNVB besloten het seizoen te annuleren en geen clubs te laten degraderen of promoveren.

De voetbalbond besloot, na een stemming door clubs, om De Graafschap niet te laten promoveren, hoewel de Doetinchemmers op dit moment een directe promotieplek bezitten op de ranglijst. Evenals Cambuur Leeuwarden, de club van trainer Henk de Jong en momenteel koploper in de Keuken Kampioen Divisie, komt De Graafschap zodoende volgend seizoen uit op het tweede niveau van Nederland. RKC Waalwijk en ADO Den Haag blijven, ondanks dat ze de nummers zeventien en achttien van de eredivisie zijn, ook volgend jaar uitkomen op het hoogste niveau. 16 clubs hebben voor promotie/degradatie gestemd, negen clubs tegen en negen clubs hebben zich van stemming onthouden.

Zo komt er na een lange periode van onduidelijkheid een definitief einde aan dit voetbalseizoen. De voorlopig laatste wedstrijd van De Graafschap op het tweede niveau van Nederland was op zondag 8 maart in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Mike Snoei won met 1-2, door doelpunten van Ralf Seuntjens en Branco van den Boomen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)