De Graafschap knokt zich tot punt tegen AZ

Gepubliceerd: 06-04-2019 23:04. Bijgewerkt: 07-04-2019 10:16

De Graafschap heeft op de valreep een punt overgehouden aan het treffen met AZ. In de blessuretijd was het invaller Daryl van Mieghem die zijn inzet door AZ-doelman Bizot tot eigen goal zag worden verwerkt: 1-1.


Waar De Graafschap deze week tegen Heracles Almelo en FC Groningen veelvuldig tot kansen kwam, hadden de Superboeren het tegen AZ een stuk moeilijker. De Alkmaarders hadden de overhand zonder groots te spelen. Nigel Bertrams voorkwam dat Oussama Idrissi en Mats Seuntjes de openingstreffer konden maken. De Graafschap knokte zich langzaam in de wedstrijd. Het grootste gevaar kwam van Leeroy Owusu, die een vrije trap op Marco Bizot vuurde.

De Graafschap kwam na rust beter uit de kleedkamer en leek de wedstrijd na zich toe te trekken. Owusu verloor de bal echter op het middenveld, waarna AZ snel counterde en de vrijstaande Guus Til tien minuten na rust uiteindelijk de afmaker was van een goedlopende counter: 0-1. Tot de slotfase gebeurde er vrij weinig, ondanks de strijd die de Superboeren in de wedstrijd legde. Invaller Daryl van Mieghem schoot in de blessuretijd de bal uit het niets achter doelman Bizot tegen de paal. De doelman verwerkte de inzet uiteindelijk zelf tot een doelpunt: 1-1.

Door dit gelijkspel stijgt De Graafschap naar de veilige vijftiende plaats in de eredivisie. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek bij titelkandidaat PSV.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)