De Graafschap knokt zich langs FC Dordrecht

Gepubliceerd: 21-02-2020 22:02. Bijgewerkt: 21-02-2020 23:11

De Graafschap heeft zich vrijdagavond met tien man langs FC Dordrecht geknokt. Na een rode kaart voor Mohamed Hamdaoui een kwartier voor tijd, wisten de Superboeren de 1-2 voorsprong over de streep te trekken.

De Graafschap begon zwak aan het duel op de winderige Krommedijk in Dordrecht. Na twintig minuten kreeg de ploeg van Mike Snoei daarvoor het deksel op de neus toen FC Dordrecht-verdediger Robin Polley van grote afstand schitterend raak schoot. Daarna leek De Graafschap wakker geschud en kwam het al snel terug. Een hoekschop van Stef Nijland werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Javier Vet. Tien minuten na de gelijkmaker ontving Nijland de bal in ogenschijnlijke buitenspelpositie, maar hij mocht door en zette perfect voor op aanvaller Daryl van Mieghem: 1-2. Voor opmerkingen op de leiding werd interim-trainer Harry van den Ham door scheidsrechter Kevin Blom naar de tribune gestuurd. 

Na de thee leek De Graafschap niet in gevaar te komen, tot Hamdaoui in de 70ste minuut een rode kaart kreeg van arbiter Michael Eijgelsheim - Blom was geblesseerd uitgevallen in de rust - na een forse overtreding op Polley. Vervolgens begon FC Dordrecht alles of niets te spelen. Tot grote kansen voor De Schapenkoppen leidde dat echter niet, waardoor De Graafschap vrij eenvoudig op de been bleef. Door de overwinning op FC Dordrecht kunnen de Superboeren aanstaande vrijdag de derde periodetitel pakken.

Dan wacht een thuisduel met Jong AZ, de ploeg die in 2018 De Graafschap nog van een periodetitel afhield. Door winst van Cambuur Leeuwarden en Jong Ajax blijft het gat met die ploegen gelijk. FC Volendam komt maandag in actie en kan bij winst het gat naar De Graafschap weer verkleinen tot twee punten.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)