De Graafschap klaar voor duel met Volendam

Gepubliceerd: 09-09-2021 16:09. Bijgewerkt: 09-09-2021 17:44

De Graafschap neemt het vrijdagavond op de eigen Vijverberg op tegen FC Volendam. De korte rustperiode die trainer Reinier Robbemond in kon passen vanwege de interlandperiode is volgens de trainer goed ontvangen.


"Voor de jongens is dat wel lekker", geeft de oefenmeester uit Dordrecht aan. "Vanaf dag één zijn we hard en veel aan het trainen geweest. Dan is het mooi dat er ook een moment is dat je ze een aantal dagen vrij kan geven. Met het uiteindelijke doel dat je frisser terugkomt en je met extra energie richting de volgende wedstrijd kan gaan." Rick Dekker kreeg vorig jaar meer rust dan hem lief was. Waar de middenvelder onder Mike Snoei weinig speeltijd kreeg, is hij onder Reinier Robbemond uitgegroeid tot een vaste basisspeler.

Dekker is blij met het vertrouwen van zijn trainer: "Vorig jaar was het lastig en heb ik weinig gespeeld. Nu sta ik in de basis en ik hoop dat het zo blijft. Tot nu toe is dat zo en dat moeten we volhouden." Zowel Dekker als Robbemond zijn beducht voor de kracht van FC Volendam, dat wisselvallig begon aan het seizoen en dertiende staat. "Ik vind ze een goede tegenstander, ze willen ook vanuit een bepaalde opvatting spelen en wij ook", aldus de middenvelder. "Ik ben benieuwd hoe het er morgen voor staat."

Fortes dicht bij basisplek
Robbemond kan tegen de palingboeren geen beroep doen op Milan Hilderink vanwege een blessure. Verder lijkt hij geen wijzigingen door te voeren. Jeffrey Fortes zit volgens Robbemond dicht tegen de basis aan, maar start niet omdat hij deze week niet volledig mee kon trainen omdat hij vader werd.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)