De Graafschap klaar voor duel met Eagles

Gepubliceerd: 12-10-2020 16:10. Bijgewerkt: 12-10-2020 16:45

De Graafschap speelt dinsdagavond de beladen inhaalwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Mike Snoei kreeg treft de Deventenaren in een lege Adelaarshorst.


"Vorig jaar zat het stampvol en wonnen we met 1-2 na een prachtige eerste helft", aldus trainer Mike Snoei. "Het blijven aparte wedstrijden, alleen dit soort regioderby's moeten gewoon met publiek gespeeld worden." Linksback Roland Baas speelde twee jaar geleden op huurbasis een seizoen voor de Deventenaren en kijkt ernaar uit om tegen zijn oude ploeg te spelen: "Het is altijd speciaal, maar er is daar veel veranderd. Ik ken maar drie jongens die er op dit moment nog zitten." Volgens de verdediger moet De Graafschap oppassen voor de omschakeling van de Deventenaren: "Het is een team dat compact speelt en loert op de counter."

Baas vocht zich vorig seizoen in de basis, maar zag tijdens de voorbereiding op de nieuwe jaargang dat Jordy Tutuarima zijn plek overnam. Snoei wil nog niet kwijt of Baas tegen zijn oud-werkgever wel start. De linksback wanhoopt in ieder geval niet: "Ik weet dat ik er dichtbij zit, de verschillen zijn klein tussen ons", vindt Baas. "We zijn wel twee verschillende type spelers. Ik weet wat mijn krachten zijn, die moet ik blijven verbeteren." Snoei is content met de concurrentiestrijd: "Laat ze dat uitknokken, daar profiteren we als De Graafschap van."

Basisplaats voor Schuurman
Naast dat Baas tegen een basisplaats aanschurkt, lijkt ook Jesse Schuurman zeker te zijn van een plek bij de eerste elf. Dat zou ten koste gaan van Johnatan Opoku. Verdediger Ted van de Pavert keert terug in het hart van de defensie en aanvoerder Ralf Seuntjens keert na een enkelkwetsuur terug in de spits. De aanvoerder maakte vorige week als invaller zijn rentree tegen Excelsior.

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (Baas); Dekker, Lieftink, Schuurman; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)