De Graafschap klaar voor beladen wedstrijd

Gepubliceerd: 02-03-2018 15:03. Bijgewerkt: 02-03-2018 15:56

De Graafschap speelt zondagmiddag in een ware heksenketel het uitduel tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Beide supporters kijken al wekenlang uit naar de ontmoeting tussen de volksclubs, ook al omschreven als 'de wedstrijd van het jaar.'


"Ik merk wel dat het iets speciaal is", vertelt trainer Henk de Jong. "Wij zijn gewend dat het stadion hier vol zit, en nou zit het daar ook vol. Dat zijn prachtige matches." Dat de wedstrijd al een tijd leeft onder de supporters, is ook bij de selectie niet onopgemerkt gebleven. "Wij krijgen het natuurlijk mee van de supporters en zien ook dat ze er na de wedstrijd tegen Helmond al mee bezig waren", vertelt aanvoerder Sven Nieuwpoort. Eerder werd de iconische klomp bij de Vijverberg al besmeurd en toonden de supporters van de Graafschap een spandoek met een duidelijk verzoek: 'Verneder ze'.

Voor Nieuwpoort is de wedstrijd een weerzien met zijn oude club. ''Maar alle jongens met wie ik samen gespeeld heb zijn bijna weg", aldus de aanvoerder, die hoopt dat zijn aflopende contract snel wordt verlengd. "Ik sta er zeker welwillend tegenover. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en het gaat goed met mij en het team." Volgens De Jong is er verder geen sprake van spanningen tussen de spelers, "Sam Hendriks loopt volgens mij hier gewoon door Doetinchem heen", doelt de trainer op de spits van Go Ahead. "Zondag zijn we even vijanden, sportief, en dan is het weer over."

Van den Hurk niet op trainingsveld
Anthony van den Hurk was vrijdagmiddag wederom afwezig op de training. De aanvaller kampt al tijden met een beenblessure en leek op de weg terug, maar hij kende deze week weer een terugslag. Aanvaller Daryl van Mieghem is na zijn griepje voldoende hersteld voor een basisplaats. Routinier Sjoerd Ars keert daardoor terug naar de bank.

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)