De Graafschap kijkt voorbij duel met Ajax

Gepubliceerd: 14-05-2019 19:05. Bijgewerkt: 14-05-2019 19:43

De Graafschap heeft geen illusies dat de wedstrijd tegen Ajax nog consequenties heeft voor de stand in de eredivisie. De Superboeren kijken verder vooruit, naar de eerste wedstrijd in de play offs, en proberen de zure nasmaak van de oorwassing door Vitesse woensdag van zich af te spelen.


"Voor ons staat er helaas niet veel meer op het spel", weet aanvaller Fabian Serrarens van De Graafschap. "Het enige wat we kunnen doen is revanche pakken voor zondag en laten zien wat we kunnen. In het goede gevoel komen voor de play-offs. Voor hun is het feest, en voor ons wordt het opladen voor zondag." Trainer Henk de Jong kijkt al uit naar het laatste fluitsignaal tegen Ajax. "Reken maar dat het een lastige wedstrijd wordt", aldus de scheidend trainer. "Na morgen begint het voor ons eigenlijk. Daar hebben we het het hele seizoen over gehad en nu is het zover, dan mogen we het niet verknoeien."

Na de oorwassing in Arnhem tegen Vitesse merkt De Jong dat de kopjes binnen de selectie wat zijn gaan hangen, in zijn ogen onterecht. "Eigenlijk hebben we precies gehaald wat we wilden", zegt de trainer over het ontlopen van directe degradatie. "We doen het goed, en dan gaan we onszelf naar beneden halen." Serrarens blijft positief: "Het is niet zorgen maken, het is nu meer de puntjes op de i zetten voor zondag", vertelt de spits. "Wij weten dat de play-offs een toernooi op zich is, dan moet je zorgen dat je er staat."

Aanval gaat op de schop
De Jong kiest er tegen Ajax voor om zijn voorhoede flink op de schop te gooien. Delano Burgzorg ontbreekt door priveomstandigheden, terwijl Furdjel Narnsingh en Charlison Benschop rust krijgen. De voorhoede bestaat zodoende naast spits Serrarens uit de Zweed Nabil Bahoui en Daryl van Mieghem. Youssef El Jebli start in de basis, maar wordt rond de zestigste minuut gewisseld met het oog op de play-offs.

Opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Bahoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)