De Graafschap kijkt uit naar seizoensstart

Gepubliceerd: 06-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 06-08-2021 16:45

De Graafschap start zaterdagmiddag het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De ploeg van trainer Reinier Robbemond kijkt tevreden terug op de voorbereiding, maar is blij dat de competitie weer van start gaat.


"Het was wel een prettige voorbereiding", aldus doelman Hidde Jurjus. "Er zijn geen gekke dingen gebeurd en we zaten er goed in. Ik denk dat het altijd fijn is om te beginnen, dan heb je ook een vaster ritme met alle wedstrijden. Dus ik ben er zeker blij mee." Robbemond is ook blij dat de competitie van start gaat: "Al is de voorbereiding voor een trainer minder erg dan voor een speler. Uiteindelijk ben je de hele voorbereiding bezig om samen iets voor elkaar te krijgen en klaar te zijn voor deze wedstrijd. Ik ben blij dat dat moment er nu is."

Robbemond en Jurjus zijn verheugd dat De Vijverberg zaterdag bevolkt zal worden door duizenden supporters. "Het is bijna onwennig weer, zoveel mensen weer", zegt de doelman met een glimlach. "Ik denk vooral dat de supporters zelf ook weer heel veel zin hebben om te gaan, ik verwacht dat ze zich zeker zullen laten horen. Het moet morgen een mooie avond worden en dat is wel echt aan ons."

Zelfde basis als tegen Heracles
Robbemond wilde nog weinig kwijt over de opstelling, maar lijkt voor dezelfde basiself te kiezen als in het laatste oefenduel met Heracles Almelo: "Een aantal jongens zitten dicht bij elkaar, er zijn een heleboel jongens die op een goede manier bezig zijn. Ze moeten het samen uitvechten en het is aan ons als staf om daar elke wedstrijd een keuze in te maken. Er zullen niet veel grote verschillen inzitten."

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)