De Graafschap kijkt naar top Jupiler League

Gepubliceerd: 10-07-2017 12:07. Bijgewerkt: 10-07-2017 12:15

Voor honderden enthousiaste supporters is de selectie van De Graafschap zondag in Westendorp gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Superboeren jagen na een matig seizoen op eerherstel en gaan voor een plek in de top vijf.


"Misschien zit er een kampioenschap in, je weet het niet", zegt middenvelder Mark Diemers. "Maar laten we eerst focussen dat we bij de bovenste plekken mee kunnen spelen. Niet weer rond de vijftiende plek, want dat was echt een ramp. Maar ik denk dat dat met deze selectie prima kan, dus we gaan er volle bak voor." Trainer Henk de Jong deelt de ambitie van de voormalige aanvoerder: "Dan ben je de eerste ronde van de nacompetitie kwijt en kan er met De Graafschap alles gebeuren."

Op het veld in Westendorp was Myenty Abena een van de nieuwe gezichten. "Toen ik hier de eerste dag kwam, de mensen, de warmte die ik ontving. Dat is de keuze die ik maakte", aldus de 22-jarige verdediger over de overstap van FC Utrecht naar de Achterhoek. Naast Abena kwamen Tim Receveur, Lars Nieuwpoort, Agil Etemadi, Jordy Tutuarima, Fabian Serrarens en Sjoerd Ars de selectie van De Graafschap versterken: "Het zijn aankopen naar de mogelijkheden van de financiën die wij hebben", vertelt De Jong. "Jongens die allemaal graag bij deze club wilden spelen en die beter willen worden."

Nieuwe aanvoerder voor Superboeren
Trainer De Jong is van plan om de komende week een nieuwe aanvoerder aan te wijzen. Mark Diemers, voormalig aanvoerder, heeft aangegeven niet open te staan om de band weer over te nemen. "Ik weet dat de trainer mij als een aanvoerder ziet, maar ik heb aangeven dat ik meer op mezelf wil focussen", aldus de middenvelder. "Het is een hele eer om aanvoerder te zijn, maar je beste beentje voor zetten voor het team kan ik beter in een andere rol."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)