De Graafschap kansloos tegen VVV-Venlo

Gepubliceerd: 15-09-2018 21:09. Bijgewerkt: 15-09-2018 22:57

De Graafschap heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van concurrent VVV-Venlo. In de slotminuten leken de Superboeren nog te ontsnappen, maar de 1-2 nederlaag kon niet meer worden goedgemaakt.


Vanaf het begin van de wedstrijd had VVV de controle, dat al snel resulteerde in enkele kleine kansen. Na zes minuten was het raak, nadat de vrijstaande Tino Susic doelman Hidde Jurjus passeerde en zo 0-1 maakte. De Limburgers domineerden en uit een nieuwe aanval kon Danny Post vrijstaand de 0-2 van buiten de zestien tegen de touwen schieten. Het enige gevaar voor rust van De Graafschap kwam van Jordy Tutuarima, zijn voorzet kwam op de paal terecht.

Na rust probeerde De Graafschap het wel, het had meer de bal, maar heeft het geen moment aanspraak gehad op een doelpunt. VVV speelde degelijk en bleef vrij gemakkelijk overeind. Pas in de absolute slotfase keerde het geloof in een gelijkspel terug, toen invaller Delano Burgzorg uit het niets 1-2 tegen de touwen kopte. Burgzorg beloonde zijn invalbeurt bijna met een tweede treffer, maar zijn tweede kopkans werd door doelman Lars Unnerstall op de paal gebokst.

Door deze nederlaag zakt De Graafschap af naar de veertiende plaats in de Eredivisie. Volgende week gaat de ploeg van trainer Henk de Jong op bezoek bij Heracles Almelo.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)