De Graafschap kan slag slaan bij Jong PSV

Gepubliceerd: 18-04-2021 17:04. Bijgewerkt: 19-04-2021 9:15

De Graafschap kan maandagavond op bezoek bij Jong PSV een grote stap zetten richting promotie naar de eredivisie, dankzij puntenverlies van concurrenten NAC Breda en Almere City. Trainer Mike Snoei en verdediger Jasper van Heertum zien echter dat de druk op de Doetinchemse schouders niet veranderd is.


"Ik denk dat het pas een fantastisch weekend is als we zelf de drie punten pakken", aldus Van Heertum. "Als je zelf niet wint, is er niets moois aan. Eerst zelf winnen en dan kunnen we er blij om zijn." Snoei onderstreept de woorden van zijn verdediger: "De druk blijft hetzelfde. We moeten gewoon zelf winnen. Als zij hadden gewonnen, moesten we ook winnen. Nu kun je het verschil wat groter maken, dat is uiteraard een goed vooruitzicht." Van Heertum beschikte over een contract dat deze zomer afliep, maar de verdediger speelt ook volgend jaar in het Doetinchems blauw-wit: "Ik had een optie in mijn contract en die is gelicht. Volgend seizoen sta ik sowieso nog een jaar onder contract."

Zowel Snoei als Van Heertum denken dat de wedstrijd tegen de jonge Eindhovenaren een zware kluif gaat worden: "Ze hebben altijd goede spelers, net zoals de andere beloftenploegen. We moeten naar onszelf kijken, zelf de beuk erin gooien en zorgen dat de drie punten terug gaan naar Doetinchem." Snoei denkt dat de fysieke overmacht van zijn ploeg wel mee zal vallen: "Er staan jongens van 18 en 19 in die beresterk zijn en een lichaam hebben van een volwassen kerel. We hebben wel meer ervaring en weten inmiddels hoe we met dit soort wedstrijden om moeten gaan."

Verbeek terug in de basis
Snoei beschikt over een geheel fitte selectie en zal keuzes moeten gaan maken. "Iedereen is erbij en de schorsing van Danny Verbeek is voorbij, dus we kunnen zo sterk mogelijk aan de aftrap verschijnen", aldus de Didamse oefenmeester. "De kans is groot dat we met Danny gaan starten. Hij heeft een bepaalde inbreng die we in dit systeem hard nodig hebben."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Verbeek; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)