De Graafschap jaagt tegen NAC op thuiszege

Gepubliceerd: 19-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 19-08-2021 17:29

De Graafschap gaat vrijdagavond tegen NAC Breda op jacht naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Na de nederlaag in eigen huis tegen Roda JC in de seizoensouverture hoopt trainer Reinier Robbemond het publiek op De Vijverberg nu wel te laten juichen.

"Een club met veel budget, ze hebben spelers gehaald met veel kwaliteit", vindt trainer Reinier Robbemond, die op voorhand spreekt van een moeilijke wedstrijd tegen de volksclub uit Breda. "Maar de sleutel ligt bij onszelf in hoeverre wij onze manier van spelen uitvoeren." Na twee wedstrijden, een nederlaag (Roda JC) en een overwinning (MVV), is het de vraag hoe De Graafschap zich verhoudt tot de andere kanshebbers op promotie. "Het is heel wisselvallig", zegt aanvaller Joey Konings over de prestaties van mogelijke concurrenten. "Je ziet dat de topploegen ook punten laten liggen tegen de wat mindere ploegen. Het is lastig te zeggen."

Konings geniet tot nu toe het vertrouwen als eerste spits en tekende tegen MVV voor zijn eerste treffer van het seizoen. "Ik wil wel rond de vijftien goals of meer uitkomen", zegt de 23-jarige aanvaller over zijn doelstelling. "Maar het belangrijkste voor mij is om basisspeler te blijven." Robbemond ziet voor de spitspositie een concurrentiestrijd ontstaan tussen Konings, nieuwkomer Danzel Gravenberch en talent Devin Haen. "Wie de doelpunten dan maakt, maakt mij minder uit", aldus de trainer.

‘Dicht bij elkaar’
Robbemond kiest tegen NAC Breda voor dezelfde elf namen als in de gewonnen uitwedstrijd tegen MVV. "Maar er zitten jongens wel heel dicht bij elkaar", geeft de trainer aan. "We hebben deze week een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bochum. De andere jongens hebben daar laten zien een hoog niveau te halen en goed te begrijpen hoe we willen spelen. Die jongens zullen uiteindelijk ook de kans gaan krijgen."

Opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van de Pavert, Van Heertum, Baas; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)