De Graafschap jaagt op nieuwe zege in Oss

Gepubliceerd: 29-08-2019 16:08. Bijgewerkt: 29-08-2019 17:18

De Graafschap hoopt de succesvolle seizoenstart vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss een vervolg te geven. Hoewel aanwinst Branco van den Boomen onderdeel uitmaakt van de selectie, lijkt trainer Mike Snoei vast te houden aan de basisopstelling van vorige week.


“Branco is gewoon inzetbaar”, aldus trainer Snoei. “We zullen vrijdag zien of hij gaat spelen, want dat moeten we eerst aan de spelers bekend maken.” Met TOP Oss treffen de Superboeren de nummer dertien van de ranglijst. Vorig jaar beleefden de Noord-Brabanders, die in de voorbereiding nog met 1-3 verloren van De Graafschap, met de zesde plek een prima seizoen. Sterkhouders Bryan Smeets (Sparta) en Huseyin Dogan (NAC Breda) vertrokken, maar desondanks wapent Snoei zich voor een in zijn ogen gevaarlijke ploeg. “Lastig te bespelen”, zo omschrijft hij tegenstander TOP Oss. “Omdat ze vooral heel veel verdedigers gebruiken. Daar moet je doorheen zien te breken en dat is pittig. Maar het is aan ons om creatief te zijn en die muur van verdedigers te doorbreken.”

Zelf gaat Van den Boomen, die woensdag de overstap maakte van FC Eindhoven naar Doetinchem, niet uit van een basisplek. Bij De Graafschap moet hij op termijn de opvolger worden van Youssef El Jebli. “Ik denk dat El Jebli iets meer de man was die de een-tegen-een opzocht en de actie maakte”, zo schetst Van den Boomen de verschillen met de vertrokken smaakmaker. “Ik ben meer van de steekballen en het spel verdelen.” Snoei vult aan: “Branco heeft wat meer structuur in zijn spel zitten, meer vanuit de Hollandse school. Maar het zijn allebei begenadigde spelers, dat wel.”

Vasthouden aan basiself
Hoewel trainer Snoei geen duidelijkheid wil geven over zijn opstelling, lijkt een basisplek voor aanwinst Van den Boomen nog te vroeg te komen. De Didammer lijkt derhalve vast te houden aan het team van de 3-0 overwinning op FC Volendam van vorige week.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Schuurman, Nijland; Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)