De Graafschap jaagt op eerste winstpartij

Gepubliceerd: 12-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 12-08-2021 16:21

De Graafschap speelt vrijdagavond het tweede competitieduel van het seizoen op bezoek bij MVV in Maastricht. Trainer Reinier Robbemond verandert waarschijnlijk niks aan zijn basisopstelling in de jacht op de eerste punten van deze jaargang.


"Net zoals de spelers niet in de war moeten raken door een wedstrijd die je terecht verliest, moeten wij als staf dat ook niet doen", aldus de oefenmeester uit Dordrecht over het verloren duel met Roda JC. "We moeten het vertrouwen in de jongens hebben dat ze beter kunnen dan wat ze hebben laten zien. Het is aan heel de groep om dat samen, als team, ook te doen." Robbemond heeft tegen MVV de beschikking over een nieuwe speler, Jeffry Fortes. De verdediger werd donderdag na een proefperiode vastgelegd en start vermoedelijk op de bank. "Het ging er meer om hoe fit ik nog ben", zegt de 32-jarige Fortes. "Blijkbaar ben ik geslaagd voor die test en toen hoefde ik ook niet lang meer na te denken. Ik wil er een knallend seizoen van maken."

Volgens Fortes is hij fit, maar hij miste wel de voorbereiding met de groep. De 32-jarige zag de verloren seizoensopener tegen Roda JC. Hij denkt niet dat die wedstrijd voor extra druk op de groep zorgt, omdat het team ambitieus is: "Vooral na vorig jaar denk ik dat er bij veel jongens wel revanchegevoelens zijn en naar mijn mening hoort dat ook. Laten we eerlijk zijn: De Graafschap is een ploeg die in de eredivisie hoort. We kunnen hoog of laag springen, maar er is maar één doel en daar moeten we voor gaan."

'Het spel maken'
Robbemond verwacht dat zijn ploeg vrijdagavond het spel moet gaan maken en ziet MVV als een lastig te bespelen opponent: "Ik ken Klaas Wels (trainer van MVV, red.) een beetje. Die zal er alles aan doen om het de tegenstander met zijn ploeg zo moeilijk mogelijk te maken om aan het voetballen te komen. Hun plan zal duidelijk zijn. Het is aan ons om dat stuk te spelen. We moeten daar vol spelen voor een overwinning."

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Konings, Korte.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)