De Graafschap jaagt op de Palingboeren

Gepubliceerd: 08-02-2018 16:02. Bijgewerkt: 08-02-2018 17:42

De Graafschap hoopt vrijdagavond de derde zege op rij te boeken tegen FC Volendam. In de strijd om de derde periode is een zege op de Palingboeren bovendien van groot belang.


"Ik zou heel graag meedoen in een periode", vertelt trainer Henk de Jong. "Dat is voor de club belangrijk, dan sta je in de picture, maar we kijken ook naar de stand op de ranglijst." Filip Bednarek heeft er alle vertrouwen in dat De Graafschap na twee zeges op rij kan beginnen aan een opmars op de ranglijst. "We hebben eerder laten zien dat we een goede tweede seizoenshelft kunnen hebben", aldus de doelman. "Ik hoop dat we na een matige start nu kunnen doorzetten wat we de afgelopen twee wedstrijden hebben laten zien."

Na een stroeve eerste helft van de competitie, is FC Volendam met drie overwinningen op rij uit de startblokken geschoten in de derde periode. "Ze zijn nu ineens in vorm, maar in de eerste seizoenshelft verloren ze alles", zegt Bednarek over de ongeslagen koploper in de periodestand. "Dit soort gasten, als ze eenmaal achter komen, gaat denk ik de angst van de eerste seizoenshelft overheersen. Ik ken dat gevoel van vorig jaar, dus we zien het wel."

Zelfde elf als vorige week

De Graafschap start vrijdagavond met dezelfde elf spelers als tegen Jong FC Utrecht. "Dat lijkt me ook normaal als je met 7-0 wint", zegt De Jong. "Ook de manier waarop we goals maakten zag er goed uit." Tim Receveur en Sjoerd Ars zijn na blessures fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. De rentree van Anthony van den Hurk, Andrew Driver en Elvio van Overbeek laat nog langer op zich wachten.

Opstelling:
Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)