De Graafschap is weer begonnen met trainen

Gepubliceerd: 02-07-2018 12:07. Bijgewerkt: 02-07-2018 13:21

Onder toeziend oog van honderden supporters is De Graafschap zondag gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de velden van sv Westendorp kon het publiek kennis maken met de nieuwe selectie van de Superboeren.


"Prachtig, als je zo kunt beginnen", stelt trainer Henk de Jong glunderend. "We hebben wel doorgewerkt hoor. Maar het moet goed bij de club, dus we werken hard door. Maar als je hier weer lekker op het veld staat, is echt prachtig." Nieuwe aanwinst Stef Nijland was onder de indruk van het grote aantal supporters dat op de training af kwam. "Ik heb een wedstrijd gezien in de playoffs, dus ik weet hoe het enorm leeft hier in de regio. In dat opzicht verbaast het me niet. Maar het is wel heel mooi dat er zoveel mensen op af komen." Doelman Hidde Jurjus heeft zin om met de nieuwe groep te starten aan het seizoen. "De trainer haalt gelijk de kou uit de lucht met een paar leuke opmerkingen", aldus Jurjus. "De sfeer is dan gelijk ontspannen."

Veel van de nieuwe jongens hebben weinig Eredivisie ervaring. Daarom is er een leiderschapsrol voor Nijland weggelegd. "Ik heb continu in de Eredivisie gevoetbald", aldus Nijland. "Dat probeer je mee te nemen in je coaching. Maar dat is iets wat later voor mij op gang moet komen. Eerst ben ik bezig om fit te worden, maar daarna probeer ik die rol op me te nemen." Door de terugkeer naar Doetinchem blijft Jurjus in de Eredivisie, nadat hij degradeerde met Roda JC. "Het was een lastige periode", aldus de doelman. "Op dit moment heb ik heel veel zin om er weer een positieve periode van te maken. Ik heb nog dertien a veertien jaar profvoetbal voor me hoop ik, dus er kunnen nog mooie dingen gebeuren."

Doelstelling
De doelstelling van De Jong is handhaving in de Eredivisie. "Ik hoop langer dan één jaar", aldus de oefenmeester. Beloftes maakt hij echter nog niet. "Ik kan nu wel van alles roepen, maar dat lijkt me helemaal niet reëel. Laten we na een maand of zeven maar kijken, dan weet ik genoeg." Hij kijkt reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd op 12 augustus. "Mooier kan niet, Feyenoord thuis", aldus de trainer. "Dan hebben we niks te verliezen. Als we daar een goed resultaat pakken, met het stadion vol, dan kan het seizoen prachtig gaan lopen. Ik heb er een goed gevoel over."

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)